Sunday, 12 June 2011

Anime cakap Melayu~ Nichijou


Konnichiwa!!... baru-baru ni Fahmi suh aku try tengok anime~ Nichijou... katenyer dalam anime nih ade cakap dalam bahasa melayu... tapi aku malas nak download dulu... ngeh3x... adik aku download byk so dah smpi limit broadband... ngahahaha... so search2 kat youtube... ngee

Nichijou kalau dalam english berbunyi Regular Life,,, adalah sebuah manga komedi yang ditulis oleh Keiichi Arawi.. Mula diterbitkan dalam manga pada Disember 2006... dan kuar menerusi anime pada April 2011 yang diadaptasi oleh Kyoto animation... Pada bulan Julai ini Kadokawa games akan kuarkan pulak dalam bentuk game playstation portable...

Ada beberapa perkataan bahasa melayu yang disebut dalam anime nih.. aku pon xpaham lagi sebab blom tengok... hee.. pe pe pon antara dialog dalam bahasa melayu seperti dibawah;

Selamat pagi

Selamat malam

Sepak takraw

Selamat tinggal

ngaaa... kawai ne!! kalau nak download anime nih,,, ni link nyer -----> NICHIJOU DOWNLOAD LINK

2 comments:

  1. LOL.. Memang sungguh comel... Tapi kenapa ye anime ni ada Bahasa Melayu/Indonesia?? huhu

    ReplyDelete
  2. erm.. kalau awk ada full episode utk anime ni, bole bg sya x?? kalau x pn, tlg upload anime ni.. sy nak sgt2 nntn anime ni..

    ReplyDelete