Monday, 17 May 2010

DROP 2009: klon Crows Zero??


PERHATIAN: Kalu korang nk beli kat pasar beli cd/dvd cetak rompak n terjumpa movie Crows Zero 3..haaaa... jgn terpedaya.. tu sume tipu.. gmbr kat depan pon tipu.. tu sebenarnye cerita DROP.. ceritanye pown lebih kurang macam Crows Zero.. gadoh2 bdk sekolah,, cuma cite ni lawak giler.. smpai senak perut..

Sinopsis;
Cite ni pasal sorang bdk lelaki ni pindah ke sekolah baru.. sekolah bdk samseng.. sbb kat sekolah lame dia slalu kena buli.. bile sampai kat sekolah baru, dia ubah penampilan dr skema ke nmpk mcm gangster.. Mula2 dia masuk, dia kena lawan ngan ketua kumpulan gangster kt sekolah tu.. Tengok muka mcm kuat,, tp rupa-rupanya poyo je,. Dia kalah teruk ngan ketua kumpulan gangster tu.. Tp lepas dia kalah ketua kumpulan tu pelawa dia join kumpulan dia,, n lepas tu diorang jd sahabat baik.. Diorang ni ade musuh kt sekolah lain,, n musuh diorang tu suke cari pasal.. bila dh kalah, next time dia upah org yg kuat2 pegi lwn ngan diorang..

Komen;
  • Movie ni lebih kurang cm Crows Zero sbb part lwn2 dia mmg real.
  • Lawak dia sampai senak perut.. seyes cite ni mmg lawak,, member2 aku pon ckp cite ni lawak giler2..
  • Part last skali betol2 sblom ending movie, agak xbest sikit... ada masuk part2 cinta, touching gak bila part bakal abg ipar dia cedera parah akibat kemalangan di tempat kerja..
  • Overall movie ni best,, kelakar..
Bintang;

Movie yg best.. tp ending yg x menarik.. 7 bintang

Info;

  • Movie: Drop
  • Japanese: ドロップ
  • Director: Hiroshi Shinagawa
  • Writer: Hiroshi Shinagawa
  • Producer: Taiichi Inoue
  • Cinematographer: Masayuki Fujii
  • Release Date: March 20, 2009
  • Runtime: 122 Min.
  • Distributor: Kadokawa Pictures
  • Language: Japanese
  • Country: Japan
watak utama dlm movie ni Hiro Mizushima(tengah) memegang watak sebagai ketua gangster

3 comments:

  1. yg berjambul tu cam washio (crow zero 2) jer..

    ReplyDelete
  2. kapan kluar.nya di INaA gan?

    ReplyDelete
  3. Mizushima main character??? hontoni??, i thought the other guy, yg berlakon citer nana/yankee-kun to megane-chan...

    ReplyDelete